For press releases in English, please contact the gallery (post@galleriramfjord.no)

Se pressemeldingene til Daria Endresen og Petter Thoen lenger ned på siden.

Pressemelding: Gjennom Gazas Tunneler

Nils og Ronny fra "Walkabout" på NRK har smuglet 40 kunstverk fra Gaza til Egypt. Bildene er nå i Oslo og skal vises på Galleri Ramfjord...åpning torsdag 24.april kl 18.00.

Nils & Ronnys ”smuglerkunst” klar for Oslo.

NRKs Nils Wærstad & Ronny Kristoffersen viste nylig hvordan de smuglet kunst forbi tungt bevæpnede vakter og gjennom de illegale tunnelene mellom Gaza og Egypt. De 42 maleriene, fra anerkjente kunstnere på Gazastripen, skulle etter en vaklende plan ende opp på en unik utstilling i Oslo.

Nå er faktisk bildene her, og torsdag 24. april holdes vernissage på Galleri Ramfjord i Oslo, hvor Walkabout-duoen Nils & Ronny selv ønsker velkommen til en ”på veggen” – auksjon av den smuglede kunsten.

Auksjonen varer i 4 dager og publikum kan legge inn bud rett på veggen i hele utstillingsperioden. Minstebudet er satt til 1/3del av galleriets verdivurdering. Alle bildene kan sees her: http://www.galleriramfjord.net/357734928

”Vi håper selvfølgelig på et eventyrlig salg av bilder, da inntektene går til kunstnerne som selv ikke kan reise fritt ut av Gaza for å presenter sine arbeider” - sier sjefs-kuratoren selv, Nils Wærstad.

Gaza er i prinsipper et enormt fengsel, som de alle fleste Gazanere bare kan drømme om å reise ut fra. Galleriet er den viktigste møteplassen mellom kunstner og betrakter, og i dette tilfellet fungerer galleriet som den eneste mulige møteplass, da et fysisk møte mellom publikum og kunstner av åpenbare grunner er utelukket.

"Dette opplever vi at gir utstillingen en helt unik og tankevekkende dimensjon. For Ronny og meg er ikke denne utstillingen en politisk markering eller manifestasjon. Den er et møte med spennende kunstnere som lever under svært vanskelig forhold, hvor nettopp politikk og religion har ført til snart 70 år med vold og mot-vold.”

Utstillingen åpner torsdag 24.april kl 18.00 og varer til søndag 27.april.

Åpent torsdag 18.00-21.00, fredag 12.00-18.00 og lørdag-søndag 12.00-16.00

Pressemelding: Daria Endresen

Mars 2014

Rett fra utstilling med David Lynch i Paris til åpning av utstilling på Galleri Ramfjord“I am a dead fish in a cyanide sea. I like boys that look like girls and girls that look like aliens.“

- Daria EndresenRett fra utstilling i Paris, hvor hun stilte ut med blant annet David Lynch, kommer Daria Endresen til Galleri Ramfjord i Oslo for å åpne sin første separatutstilling i Norge.

Endresen har over 60.000 følgere på Facebook fra hele verden og den unge fotografen er nok bedre kjent i utlandet enn hjemme i Norge. Hun har hatt flere utstillinger i bl.a USA, Frankrike, Tyskland, Portugal og Polen. Noen dager etter åpningen på Galleri Ramfjord åpner hun utstilling i Berlin.


Bidrag til utstillingen "the gallery`s choice" på Galleri Ramfjord 2013

Endresen ble høsten 2013 plukket ut til å være med på utstillingen ‘the Gallery’s choice’ i Galleri Ramfjord - en kuratert utstilling av gallerist Elisabeth Ramfjord. Her deltok hun med ett fotografi, som raskt utmerket seg som en publikumsfavoritt. Hun er nå fast representert i galleriet.

"Jeg er overrasket over at ingen har "snappet" opp denne fotografen i Norge tidligere. Hun har et eksepsjonelt sterkt uttrykk og skiller seg ut blandt mange av de andre fotografene der ute. Se opp for denne kunstneren!" -Elisabeth Ramfjord, innehaver Galleri RamfjordEndresen jobber med en blanding av foto, fotomanipulering og digital painting. Det er en lang prosess som begynner med forberedelser gjerne måneder i forkant av selve fotoshooten, og etterarbeid som kan ta fra flere dager til flere måneder. Endresen er perfeksjonist, ingenting er tilfeldig. Hun tar ofte selvportretter, som er med på å gjøre bildene hennes veldig personlige. Hun uttrykker følelser og prøver ofte å fremkalle opplevelsen av den smerten du finner i ekte kjærlighet. Endresen bruker også religion som et spirituelt virkemiddel til å se glimt av en verden av fantasi, mystikk og tabuer.


Kontakt galleriet for bilder i høyere oppløsning: post@galleriramfjord.no

GALLERI RAMFJORD 29.mars - 20.april
Avd III (hovedgalleriet): Daria Endresen, fotografi
SALGSUTSTILLING
Schwensensgate 1 på St.Hanshaugen i Oslo
Å
pning: lørdag 29.mars kl 18.00 / konsert med Kathrine Shepard fra kl 19.00
Å
pningstider: torsdag-fredag 12-18 og lørdag-søndag 12-16
Kontakt galleriet: 2256437
0 / post@galleriramfjord.no
Elisabeth Ramfjord 98611244

Se flere bilder her

Pressemelding: Petter Thoen

Mars 2014


Lørdag 29. mars inntar den norskettede popart-kunstneren Petter Thoen det norske kunstmarkedet. Thoen har etter mange år i New York bosatt seg i Stockholm.


50 år etter Thoens illustrasjoner av Batman og Superman prydet skandinaviske magasiner, skal kunstneren ha separatutstilling på Galleri Ramfjord i Oslo.Denne gangen er det fokus på bøker. Jo Nesbø, Jane Austen, Charles Dickens, Gordon Ramsey og Andy Warhol - eller krimbøker, romaner, barnebøker, kokebøker og kunstbøker. Thoen har samlet klassikerne fra de ulike sjangrene i hvert sitt maleri.Det hele startet med lidenskapen for god mat. Thoen har gitt ut hele 9 kokebøker, og i bokhylla står en samling på over 2000 kokebøker fra hele verden. “Food is art!” har Thoen tidligere uttalt, og kombinerer i sitatet sine to store lidenskaper - mat og kunst. For et par år siden bestemte han seg for å male noen av favorittkokebøkene sine, noe som resulterte i et stort maleri. Prosjektet ble lagt på hylla, helt til Elisabeth Ramfjord for noen måneder siden oppmuntret Thoen til å fortsette med bøkene. “...and the rest is history” forteller Thoen med et stort smil.Resultatet ble 5 store malerier, hver med sin egen sjanger. Utvalget av bøker er Thoens egne favoritter og klassikere. Selve bokryggene er fiktive. Og ser du nøye på en av romanene, har Elisabeth Ramfjord blitt hyllet med et lite portrett....

 

GALLERI RAMFJORD
Avd I (prosjektrommet): Petter Thoen, maleri
SALGSUTSTILLING
Schwensensgate 1 på St.Hanshaugen i Oslo
Å
pning: lørdag 29.mars 12.00-14.00
Å
pningstider: torsdag-fredag 12-18 og lørdag-søndag 12-16
Kontakt galleriet: 2256437
0 / post@galleriramfjord.no
Elisabeth Ramfjord 98611244

Se flere bilder her