ART EXCHANGE Galleri Ramfjord vs Galleri Oxholm

ART EXCHANGE: GALLERI RAMFJORD VS GALLERI OXHOLM I MAI

I mai 2015 bytter Galleri Oxholm i København plass med Galleri Ramfjord i Oslo: Galleristene Kim Jørgensen og Elisabeth Ramfjord tar med seg 7 kunstnere hver til sin kollegas galleri og “flytter inn” under hele utstillingsperioden 2 - 24 mai.

Begge utstillingene åpner lørdag 2. mai kl 12.00 med direkte overføring på storskjerm i begge galleriene.

Galleristene vil med dette skape en ny opplevelse for både kunstnere og besøkende: “Å jobbe med kunst handler om å kommunisere, og på denne måten får både Kim og jeg sjansen til å formidle våre kjente og kjære kunstnere til et nytt og ukjent publikum, men på deres eget territorium. Det blir også mye å lære for oss begge om hvordan den andre arbeider,” sier Elisabeth Ramfjord.

“Da jeg først møtte Elisabeth for to år siden, tenkte jeg ikke konkurrent, men langt mere en likesinnet, som vet at det handler om å nå fram til mennesker som får forbedret hverdagen sin når de ser på noe vakkert, spennende, rørende, farligt, mørkt eller hva et stykke kunst nå kan få oss til å føle… Dette er en måte å gjøre mitt galleri enda mer spennende på, og det samme skjer for Galleri Ramfjord,” sier Kim Jørgensen.

De norske kunstnere som stiller ut i København er: Espen Eiborg, Olav Mathisen, Christina Disington, Lene Kilde, Roar Kjærnstad, Tom Erik Andersen og Ingebjørg Støyva. Støyva er den nyeste kunstneren i Ramfjordstallen, og solgte ut hele sin debutantutstilling i februar.

De danske kunstnere som kommer til Oslo er: Hans Henrik Fischer, Peter Max-Jakobsen, Cecilie Westh, Niels Corfitzen, Kinki Texas, Ole Tersløse og Johnson Tsang. Tsang ble i 2014 rangert i Empty Kingdoms top 100 liste over beste og investeringsverdige kunstnere, med sine bittersøte, og høyt politiske porselensskulpturer.

Galleri Ramfjord ligger på St.Hanshaugen i Oslo og dekker tre avdelinger på mer enn 300kvm. Siden starten i 1998 har Ramfjord hatt som mål å være en pioner i såvel kunstnervalg som formidling. Galleriet viser hovedsakelig figurative oljemaleri, men også foto, tegning, video, mixed media, installasjoner og andre artistiske stunts. Ramfjord har samarbeidet med gallerier i New York, New Jersey, Amsterdam og København, og deltatt på  Art Copenhagen, SCOPE Miami og SCOPE New York. I januar 2015 kuraterte hun en utstilling på MANA Contemporary Museum i New Jersey, og opprettet 5 artist-in-residence plasser til sine kunstnere sommeren 2015.

Galleri Oxholm er et galleri for samtidskunst i hjertet af Nørrebro i København. Galleriet består av to showrooms: Galleriet i Ravnsborggade 5 og Oxholm HALL i Ravnsborggade 6. Galleri Oxholm repræsenterer værker af både upcoming og etablerede kunstnere fra ind- og udland,  og arbejder både lokalt og internationalt. De sætter stor ære i at rådgive private købere, firmaer, institutioner og kunstforeninger, og er af den overbevisning at kunst bør være en kilde til meningsfulde oplevelser og sætte tanker i gang. Kunst kan være sjovt, smukt, vildt, provokerende og udfordrende!

Galleri Oxholm  +45 50 71 83 54  hs@gallerioxholm.dk   www.gallerioxholm.dk
Galleri Ramfjord +47 98 61 12 44  post@galleriramfjord.no  www.galleriramfjord.no