Atelierbesøk Espen Eiborg

Galleri Ramfjord inviterer til Åpent Atelier hos Espen Eiborg tirsdag 15.mars 17.00-19.00.

I løpet av 2016 kommer vi til å arrangere atelierbesøk hos kunstnere våre som holder til i Oslo og omegn. På den måten får dere mulighet til å møte kunstnerne på hjemmebane, se hvordan de jobber, mingle og høre noen morsomme historier.

Førstemann ut er Espen Eiborg som for tiden har et stort atelier inne i Salemkirken (Ringen) i Oslo. Eiborg reiser snart videre til utlandet med nye arbeider og du/dere er herved invitert til å se disse før de evt. beveger seg videre. Det vil også være mulighet for å handle. Håper vi sees neste tirsdag kl 17.00!

Velkommen til en uformell og hyggelig ettermiddag!
Påmelding på e-post: post@galleriramfjord.no

Espen Eiborgs billedverden beveger seg i grenselandet hvor fantasi møter virkelighet. Luftslottet som blir en realitet er sentralt i hans metodiske fremstilling. Eiborgs arbeider formidler menneskets endeløse appetitt for skjønnhetsidealet. Dette blir presentert for oss hver dag i igjennom alle kanaler, 24 timer i døgnet. Vi har ett umettelig begjær for lykke, penger, makt, suksess og alle vil ha sine 5 minutter i rampelyset. Man kan spørre seg om Eiborg ønsker å avsløre denne fiksjonen, eller pakker han oss rett og slett dypere inn i den? Har den idealiserende bekjennelsen en virkelighet eller parafraser den, igjennom sin idealiserte fremtoning, vår egen dyrkede massekultur?

Espen Eiborg har utviklet en egen metode som kombinerer ett utvalg av teknikker. Akryl og oljemaling i variasjon med olje-stift, spraymaling, tjære og lim som påføres med pensel og kniv. Ingenting er fremmed for å oppnå den ønskede fremstillingen av billed-flate eller motiv. Med maling og industriell lakk fremheves kontraster og nyansene utheves. Behandlingen gir en iøynefallende fremtoning, ofte i kontrast med tykk ferniss med en særegen urban strek.

Billedkunstneren Espen Eiborg er en av Norges mest spennende kunstnere. Han har en Master of Fine Arts ifra NYSID, og han arbeidet i tolv påfølgende år som utøvende billedkunstner i New York. Espen Eiborg har hatt en rekke prestisjefylte utstillinger hos Clodagh, Karkula og Tucker Robbins i New York, Cross Gallery i Dublin, Nordiska Museet i Stockholm samt Centre Culturel Suèdois i Paris og galleri ( h ) i Milano. Han har hatt utsmykkningsoppdrag for blant annet Norwegian Trade Council i New York, Royal Caribbean Cruise Line, Dublin City Coroners Court, Fokus Bank, Folketeateret og First Securities i Oslo. Sitt første gjennombrudd som billedkunstner hadde han i New York og kunsten hans er blitt kjøpt av blant andre Oprah Winfrey og Robert Redford. Nylig gikk også skuespilleren Sean Penn til innkjøp av ett av Eiborgs verker i Monaco.