Steen Larsen

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL NETTBUTIKKEN OG SE TILGJENGELIGE BILDER AV STEEN LARSEN

 

Steen Larsen (1960) maler bilder som ser ut som foto og tar fotografier som ser ut som maleri. Han var en av kunstnerne som ble tilbudt studioplass ved prestisjetunge Mana Contemporary i Jersey City utenfor Manhattan sommeren 2016 via Galleri Ramfjord, og har stilt ut ved galleriet der. Larsen benytter seg av fotorealisme eller hyperrealisme i maleriene, om det så er natur- eller bybilder. 


I historisk perspektiv arbeider Steen Larsen med landskapsmaleriet som stilart. På engelsk kalles stilarten landscapes. Og denne utstillingen, hvor han kretser omkring temaet regn, har fått tittelen Rainscapes.

"Jeg er inspireret af fotorealismen eller det fotobaserede maleri, der som stilart opstod i 60ernes USA, hvor kunstnerne, så realistisk som muligt, gengav virkeligheden ud fra et fotografisk oplæg. I min serie Rainscapes arbejder jeg også med virkeligheds gengivelsen, men regndråberne på forruden af min bil skaber afstand til det konkrete og lægger sig som en sanse membran mellem det akkurate og det abstrakte. Efter en sommer hvor vi i Danmark har haft 61 sommerdage uden regn får mine Rainscapes en foruroligende global betydning med henvisning til klimaforandringer på vores blå planet", forteller Steen Larsen fra Danmark. 

Regn symboliserer renselse og luftforandring. Regn er tårer og melankoli, regn visker ut og sletter spor. – regn gir liv og får naturen til å gro.