Axel Vindenes

Axel Vindenes (f.1986) har alltid drevet med kunst, hvor det frem til nå har vært fokus på musikken som medium. Sammen med bandet KMF, som han var med på å opprette i 2004, har Vindenes opplevd suksess i både inn- og utland. Siden 2013 har han hatt et økende behov for å utforske nye medium, hovedsakelig olje på lerret. Arvid J. Pettersen – professor, kunstner og tidligere rektor ved kunstakademiet i Oslo – er Vindenes sin mentor i billedkunsten.

Vindenes sin satsning på billedkunst påvirker ikke hans rolle og deltagelse i bandet. I 2016 spilte de på en rekke utsolgte konserter og festivaler i Norge og Europa, i tillegg til Roskilde Festival i Danmark.

Axel er spesielt inspirert av David Hockney, Henri Matisse, Edvard Munch og Nikolai Astrup. I august 2016 holdt han sin debututstilling for fullt hus hos Galleri Geo, et galleri for samtidskunst i Bergen sentrum. Her viste han tre ulike serier med olje på lerret; Interior / Exterior / Paths, med motiv fra den vakre fjellsiden i Bergen - et område hvor han vokste opp. I januar åpnet han ny soloutstilling hos Galleri Giga på Stord. Denne gangen med motiver eller historier fra hans reiser rundt om i verden på turne med bandet. Begge utstillingene ble godt mottatt av både publikum og presse.

Utstilling på Galleri Ramfjord 7-29 oktober 2017

INSTAGRAM:

https://www.instagram.com/axemax/