Arne-Johan Rauan

 

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL NETTBUTIKKEN OG SE TILGJENGELIGE SKULPTURER AV ARNE-JOHAN RAUAN

Arne-Johan Rauan studerte skulptur og maleri ved Mølla Kunstskole i Moss, under ledelse av anerkjente kunstnere som Geir Yttervik, Jan-Erik Beck, Barbara Czapran og Edgar Ballo. Etter å ha fullført kunststudier begynte Rauan å eksperimentere med jernet og dens spennende fleksibilitet. Hans skulpturer er ofte mytiske og organiske i uttrykk, som står i kontrast til tettheten og hardheten til materialet.


Hans skulpturene inngår i en serie kalt Tear Me Apart, som er noe han har jobbet med det siste året. Dette studiet henspeiler til følelser og hvordan vi blottlegger oss for å oppnå anerkjennelse eller bekreftelse hos andre mennesker. Rauan jobber her med en slags "peeling" prosess hvor han ønsker å oppnå balanse mellom fravær av masse eller det negative rom, og den konsentrerte reduksjonen. Kontrastene skaper fokus på det gjenværende og forteller en historie om sterke følelser.

 

Arne-Johan smelter, bygger og former metallet ved hjelp av en teknikk som består av en reaksjon mellom jern, kobber, gass og elektrisitet. Skulpturene får sin unike, tørre og lavalignende overflate i den andre delen av prosessen, som er en kombinasjon av klarlakk, pigment og trykkluft.