Rikard Jaucis (1983)

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL NETTBUTIKKEN OG SE TILGJENGELIGE BILDER AV RIKARD JAUCIS

Rikard Jaucis (f.1983) er en norsk kunstner og arkitekt med utdannelse fra Los Angeles og Oslo. Han har i de siste årene bodd i New York, men har for tiden sitt studio på Alexander Kiellandsplass i Oslo.

Rikard har i den senere tiden hatt fokus på det figurative maleriet, i all hovedsak akryl på lerret, men han jobber ofte i et bredt spekter mellom det analoge og digitale, Det var tegningen som først ledet han inn i faget, noe som fortsatt er sterkt tilstedeværende i hans kullskisser. Forholdet mellom figurasjon og abstraksjon, flate og form er konstant på vippepunktet og i positiv konflikt.

Rikard har i de senere årene vært svært opptatt av å konseptualisere arbeidet sitt og sette det inn i kontekst. Han er også opptatt av forholdet mellom geometrisk masse og overflaten og spenningen mellom objekt og rom. Han jobber ofte digitalt i tre dimensjoner der utbyttet er en virtuell eller augmentert virkelighet og arbeidet tilslutt fysisk manifisteres i 3d print og trykk.

Utstillingen "det ække deg, det er meg" har stor variasjon i uttrykk, men helheten av arbeidet bunner i samme tematikk. En kulturellt betinget følelse av stedløshet og påtrengte relasjoner. Han bruker repetisjonen og anonymisering som virkemiddel for å understøtte dette i tillegg til kroppen som protagonist. Klimabevegelsen har nok både bevisst og ubevist påvirket en del av motivene i denne utstillingen, noe som også gjenspeiles i titlene som Rikard også har stor glede av å utforme.

Rikard sin første soloutstilling er frodig, fargerik og selv med litt tyngre undertoner har den en stor grad av humor og er lite selvhøytidelig.

Som Rikard selv sier: Selvfølgelig passer den over sofaen din!